SSL certificaat

Wij installeren standaard een gratis SSL-certificaat van Let's Encrypt.

Let's Encrypt is een gratis, geautomatiseerde en open certificeringsinstantie (CA) die wordt uitgevoerd voor het publiek. Het is een service van de Internet Security Research Group (ISRG).

We geven mensen, gratis, de digitale certificaten die ze nodig hebben om HTTPS (SSL / TLS) voor websites, op de meest gebruiksvriendelijke manier. We doen dit omdat we een veiliger en privacyvriendelijker web willen creëren.

De belangrijkste principes achter Let's Encrypt zijn:

  • Gratis: iedereen die een domeinnaam bezit, kan Let's Encrypt gebruiken om een ​​vertrouwd certificaat te verkrijgen zonder kosten.
  • Automatisch: software die op een webserver wordt uitgevoerd, kan communiceren met Let's Encrypt om moeiteloos een certificaat te verkrijgen, veilig te configureren voor gebruik en automatisch voor vernieuwing te zorgen.
  • Veilig: Let's Encrypt zal dienen als een platform voor het bevorderen van best practices voor TLS-beveiliging, zowel aan de CA-zijde als door site-exploitanten te helpen hun servers correct te beveiligen.
  • Transparant: alle certificaten die zijn uitgegeven of ingetrokken, zullen openbaar worden vastgelegd en beschikbaar zijn voor iedereen die deze wil controleren.
  • Open: Het protocol voor automatische uitgifte en verlenging wordt gepubliceerd als een open standaard die anderen kunnen gebruiken.
  • Coöperatie: net als de onderliggende internetprotocollen zelf, is Let's Encrypt een gezamenlijke inspanning om de gemeenschap ten goede te komen, buiten de controle van een organisatie.